X

O firmie

Jesteśmy firmą rodzinną, dzięki czemu doskonale się rozumiemy. Mamy do siebie pełne zaufanie zarówno w życiu prywatnym jak i biznesie.

Wspólnie mierzymy się z przeciwnościami i szukamy możliwości rozwoju. Jednak nasza firma to nie tylko rodzina Kozłowskich. To także, a może przede wszystkim nasi pracownicy, którzy każdego dnia dokładają starań, aby na stołach naszych klientów mogło pojawić się najlepsze mięso oraz wędliny.

Nasze hasło brzmi „Wędliny dla całej rodziny” i nie jest ono przypadkowe, ponieważ będąc rodzinną firmą wiemy doskonale, że rodzina to podstawa i zasługuje na wszystko co najlepsze.

Firma Zakłady Mięsne Kozłowski Sp. z o.o. powstała w 1992 roku. Zlokalizowana jest w południowo-zachodniej części województwa wielkopolskiego w miejscowości Wielichowo-Wieś. Założycielem jest Mistrz w rzemiośle Rzeźnictwo – Wędliniarstwo Maciej Kozłowski.

Rozpoczynając działalność zakład zatrudniał zaledwie 3 osoby. Wraz z prężnym rozwojem ilość naszych pracowników wzrosła do około 120 osób. Obecnie na blisko 6 tys. m hal produkcyjnych przetwarzamy ponad 500 ton mięsa miesięcznie. Asortyment produktów jest bardzo szeroki. Firma specjalizuje się w produkcji wędlin podsuszanych tj. krakowska sucha i kiełbasa krucha.

Certyfikaty

Staramy się stale podnosić jakość naszych produktów oraz samego procesu produkcji, o czym świadczą następujące certyfikaty:

  • wdrożyliśmy system HACCP
  • posiadamy wydane przez Powiatowego Lekarza Weterynarii pozwolenia na sprzedaż wyrobów na rynkach UE (pozwolenie PL 30050305 WE)
  • wdrożyliśmy również najnowszy system informatyczny klasy ERP i MES
  • jesteśmy na etapie wdrażania systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, zgodnego z wymaganiami standardu IFS Food
  • wdrożyliśmy zintegrowany system informatyczny klasy WMS dla obsługi magazynu wysokiego składowania

Zarząd firmy

Maciej Kozłowski

prezes zarządu

Dorota Kozłowska

członek zarządu

Szymon Kozłowski

członek zarządu

Piotr Kozłowski

członek zarządu

Policzyliśmy dla Ciebie

140

produktów
w asortymencie

6500

metrów
powierzchni zakładu

1000

partnerów handlowych

Historia marki Kozłowski

Rozbudowa zakładu

Powstanie nowej hali ekspedycji

2021

Nowa chłodnia składowa

Powstanie chłodni składowej wraz z pomieszczeniami produkcyjnymi

2020

Przekształcenie firmy w Spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością

2016

Rozbudowa zakładu

Powstanie nowoczesnego działu pakowania i konfekcjonowania wędlin.

2012

Rozbudowa zakładu i dostosowanie do standardów unijnych

2002
2004

Zakup małego zakładu masarskiego w Pawłówku (obecnie Wielichowo- Wieś)

1997

Rozpoczęcie działalności przez Macieja Kozłowskiego

w zakresie skupu, uboju i przetwórstwa mięsa w wynajmowanych pomieszczeniach

1992